İlk Yardım Eğitimi almakta ki temel amaç öncelikle kendimiz, çevremiz ve yakınlarımız için hayat kurtarıcı müdahaleleri öğrenmek, gerekli durumlarda en doğru ve bilinçli uygulamaları doğru ve bilinçli bir şekilde yapabilmektir.
Evet, ilk yardım eğitiminde sınav vardır. İlk yardım sınavı yazılı ve uygulamalı olmak üzere 2 bölümden oluşmaktadır.
İlk yardımcı sertifikaları ve ilk yardımcı kimlik kartları 3 yıl boyunca geçerlidir. 3 yıl sonunda güncelleme eğitimi alınması gerekir.
İlk yardım eğitiminin süresi 16 saattir .
İlk Yardım Eğitiminde kullanılan malzemeler:
İlk yardım eğitimi almak için tek şart ilkokul mezunu olmaktır. Eğitim düzeyi önemli değildir.
Teorik ve uygulama sınavları İlk Yardım Eğitim Merkezimizde yapılmaktadır.
Sağlık Bakanlığı yetki belgesi, Bakanlığın ilk yardım eğitimi vermek için sunduğu şartları yerine getiren kurumların sertifika vermeye hakkı kazandığını gösteren belgedir.
Kapadokya Üniversitesi İlk Yardım Eğitim Merkezi Sağlık Bakanlığı Onaylı Yetkili Kurumdur.
İlk yardım sertifikasının geçerlilik süresi dolduğunda (aldığınız tarihten 3 yıl sonra) en yakın ilk yardım eğitim merkezine giderek güncelleme eğitimi programına katılabilirsiniz. Konuyla ilgili olarak merkezimizden bilgi alabilirsiniz.
Hayır kesinlikle yapılamaz, ilk yardımda ilaç kullanılmaz, enjeksiyon yapılmaz. Eğitim sırasında iğne yapma, damar yolu açma ya da sonda takma öğretilmez, bu uygulamalar tıbbi uygulamalar olup İlk yardım eğitim içeriğinde yer almamaktadır.
2 Mayıs 2002’de Sağlık Bakanlığı tarafından çıkartılan 24762 sayılı ve 18 Mart 2004 tarihinde üzerinde bazı değişiklikler yapılan 25406 sayılı İlk Yardım Yönetmeliği gereğince tüm kurum ve kuruluşlarda ilk yardım eğitimi almış personel bulundurma zorunluluğu getirilmiştir. İş yerlerinde her 20 kişiden birinin ilk yardımcı olması, tehlikeli işler kapsamında olan iş yerlerinde ise her 10 kişiden bir kişinin ilk yardımcı olması gerekiyor. Şunu da unutmamalıyız ilk yardımın öneminin bilincinde olan herkes ilk yardım eğitimi almalıdır.